ingrediënten:

BISCUITBODEM

  • 250 g volkoren of tarwe biscuitjes
  • 60 g boter
  • 60 g pure chocolade fijngehakt

CHOCOLADEVULLING

  • 180 pure chocolade gehakt
  • 180 boter (in kleine stukjes gesneden)
  • 4 grote eieren, geklopt
  • 90 g oersuiker of pure rietsuiker
  • 90 g donkere basterdsuiker
  • 180 ml slagroom

CHOCOLADECRÈME

  • 150 ml slagroom, goedgeklopt
  • 3 el cacaopoeder
  • 40 g poedersuiker
  • een springvorm, goed ingevet (23 cm in doorsnee)

bereiding:

  1. Maal voor de bodem de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. U kunt de biscuitjes ook in een plastic zak doen en kneuzen met een deegroller . Doe de kruimel in een mengkom.
  2. Smelt de boter en chocolade langzaam in een vuurvaste kom boven een steelpan met stomend maar niet kokend water (de bodem van de kom mag heet water niet raken). Haal hem van het vuur, roer en voeg de biscuitkruimels toe. Schep het goed gemengde mengsel in de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel op de bodem en tot halverwege de randen van de vorm. Zet deze tijdens het maken van de vulling weg.
  3. Smelt voor de vulling de boter en de chocolade langzaam in een vuurvaste kom boven een steelpan met stomend maar niet kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Haal hem van het vuur roer rustig en laat de chocola afkoelen.
  4. Klop de eieren en de suiker in een grote mengkom met een mixer of garde dik en schuimig. Klop de room erdoor , gevolgd door de gesmolten chocola. Schenk het mengsel over de biscuitbodem en bak de taart circa 45 minuten in een voorverwarmede oven op 280ºC of tot hij stolt. Laat hem enkele minuten afkoelen en verwijder de vorm.
  5. Doe de chocoladecréme de slagroom in een mengkom. Zeef de cacao en de poedersuiker erop en roer ze er met een houten lepel door. Zet het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast.
  6. Serveer de taart op kamertemperatuur met chocoladecréme. De taart kan maximaal twee dagen van tevoren worden gemaakt en goed bedekt in de koelkast worden bewaard. Haal heb 30 minuten voor het server uit de koelkast
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline