Ingredienten:

  • 1o tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 2-3 rodepuntpaprika’s
  • 500 gr rundergehakt ( of half om half)
  • 1 pond tomaten ( of 1 blik tomaten)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijn
  • een snuf cayennepeper
  • 2 eetlepels donkere rozijnen
  • 1blikje/zakje groene olijven
  • 3 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • half glas droge witte wijn
  • 1 mini blikje tomatenpuree

Bereiding

  1. Bak de ui en knoflook in olie. Doe er de paprikablokjes bij en voeg het gehakt toe totdat het bruin is. Vervolgens laurier, oregano, komijn en cayennepeper er doorheen roeren.
  2. Daarna de de tomatenblokjes en dan de wijn, olijven, rozijnen en koriander. Voeg zout naar smaak toe. Laat na doorroeren de pan nog zo’n 20 minuten doorpruttelen. Serveer met rijst of zwarte bonen. 
  3. Eet smakelijk!
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline