Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 225 g koude boter
  • 1 el melk

Bereiding:

  1. verwarm de oven op 250℃
  2. zeef de bloem met de suiker en het zout in een beslagkom.
  3. snijd de boter met twee messen (of een deegsnijder) door het bloem-suiker-mengsel in heel kleine stukjes. kneed alle ingrediënten snel met één hand tot een samenhangende bal.
  4. doe de deegbal in een ondiepe ronde bakvorm en druk hem uit in een laag die overal even dik is. trek met de tand en van een vork een streep- of ruitpatroon in het deegoppervlak en bestrijk de bovenkant van de koek met melk.
  5. zet de vorm in de oven en bak de koek goudbruin en gaar (10 min).
  6. laat de koek afkoelen in de vorm en snijd hem vlak voor het serveren in punten
Category
Tags

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline