ingrediënten

  • 140 g koude boter
  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 100 g suiker
  • 450 g schoongemaakt en gesneden fruit

bereiding

  1. verhit de oven op 200‘ C.
  2. hak de koude boter in kleine blokjes en doe ze met de bloem en het zout in een grote mengkom
  3. meng alles snel met je handen door elkaar en wrijf vervolgens de stukjes boter met je vingertoppen door het bloem.
  4. als je een kruimelachtig deeg hebt dat geen grote stukjes boter meer bevat roer je er met een lepel de suiker door
  5. zet als daar plaats voor is het kruimeldeeg in de koelkast en maak de vulling klaar.
  6. er zijn verschillende vullingen hier onder kan je kiezer welk fruit je wilt, het recept loopt daar door.
rabarber
bramen-appel
appel
aardbeien-rabarber
bramen-bosbessen
rabarber

ingrediënten

  • 900 g rabarber
  • 3 el gemalen amandelen
  • 3 el suiker
  1. verwijder de lelijke stukken van de rabarber en hak hem in stukken die ongeveer zo groot zijn als je pink.
  2. strooi de gemalen amandelen over de bodem van de ovenschaal.
  3. schik de rabarber erover en bestrooi hem met suiker.
  4. verdeel het kruimeldeeg over het fruit  en bak de taart in de voorverhitte oven  in 30 minuten goudbruin.
bramen-appel

ingrediënten

  • 700 g moesappels
  • 200 g bramen
  • 1 el suiker
  • snufje gemalen kaneel
  1. schil de appels. verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken of grove plakken.
  2. schep de appels en de bramen in een kom en doe de suiker en kaneel erdoor, hussel het door elkaar en doe het dan in de ovenschaal.
  3. verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in de voorverhitte oven in 30 minuten goudbruin
appel

ingrediënten

  • 900 g moesappels
  • 1 el suiker
  • snufje gemalen kaneel
  1. schil de appels. verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken of grove plakken.
  2. schep de appels in een kom en doe de suiker en kaneel erdoor, hussel het door elkaar en doe het dan in de ovenschaal.
  3. verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in de voorverhitte oven in 30 minuten goudbruin
aardbeien-rabarber

ingrediënten

  • 600 g rabarber
  • 300 g rabarber
  • 3 el gemalen amandelen
  • 3 el suiker
  1. verwijder de lelijke stukken van de rabarber en hak hem in stukken die ongeveer zo groot zijn als je pink. maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden of in vieren, haal ook de kroontjes eraf.
  2. strooi de gemalen amandelen over de bodem van de ovenschaal.
  3. schik de rabarber en de aardbeien erover en bestrooi hem met suiker.
  4. verdeel het kruimeldeeg over het fruit  en bak de taart in de voorverhitte oven  in 30 minuten goudbruin.
bramen-bosbessen
  • ingrediënten

    • 700 g bosbessen
    • 200 g bramen
    • 2 el suiker
    1. schep de bosbessen en de bramen in een kom en doe de suiker erdoor, hussel het door elkaar en doe het dan in de ovenschaal.
    2. verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in de voorverhitte oven in 30 minuten goudbruin
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline