Ingrediënten:

  • 100 g bulgur
  • 4 tomaten
  • 1/2 middelgrote komkommer
  • 1 bosui
  • 1 takje munt
  • 4 takjes platte peterselie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  • Doe de bulgur in een grote kom en giet er 200 ml kokend water bij. Dek de kom af met keukenfolie en laat de bulgur 20 minuten wellen, schep daarna de bulgur in een zeef en laat het overtollige vocht uitlekken.
  • Snijd de tomaten en komkommer met zaadjes en al in kleine stukken.
  • Verwijder de worteltjes en de buitenste schil van de bosuitjes haal lelijk groen blad weg en snijd de uitjes in dunne ringen. Pluk de blaadjes van de takjes munt en peterselie en hak ze grof.
  • Meng de tomaten, komkommer, bosuitjes en kruiden met de bulgur.
  • Schenk er het citroensap en de olijfolie over strooit er een flinke snuf zout over
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline