ingrediënten

  •  400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken)
  • 8 gram vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 tl-kaneel
  • 15 gram paneermeel
    Bereiding:
    1. Klop het ei los verdeel in twee delen. Het ene deel is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.
    2. Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
    3. Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.
    4. Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
    5. Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.
    6. Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline