Ingrediënten:

  • 500 g rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 komkommers
  • 1 dl olijfolie
  • 1-2 eetlepels wijn/sherry azijn
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de komkommers, verwijder de paprika pitten, pel de knoflook en was de tomaten. Snij vervolgens alles in redelijk grote stukken, want alles gaat toch in de keukenmachine/staafmixer. Doe de azijn, de zwarte peper en het zout erbij en maal het geheel met ongeveer 1/8 liter water. Vervolgens dien je dit geheel door een zeef te drukken, zodat de velletjes en mogelijke pitjes achterblijven. De gazpacho doe je nu weer terug in de keukenmachine en nu mag de olijfolie erbij worden gegoten. Het geheel kun je verdunnen met water en vervolgens dient de gazpacho enkele uren in de koelkast te staan. Proef zelf even voor het opdienen, eventueel wil je er meer zout/peper/azijn bij doen. Ook kun je deze overheerlijke Gazpacho garneren met blokjes komkommer, paprika en. Het is tevens erg leuk om bijvoorbeeld wat bakjes met deze garnering op tafel te zetten, zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel garnering ze in hun Gazpacho willen doen.
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline