ingrediënten

Cake

250 gram suiker inclusief vanillesuiker

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram ongezouten boter + om in te vetten

3-4 eieren

scheutje melk

Mokka-Botercrème

250 milliliter melk
25 gram suiker
25 gram custardpoeder
100 gram amandelspijs
150 gram boter
300 gram suiker
koffie
1 vanillecake
mokka-extract

extra

100 gram chocolade                                                                                                                                                            80 milliliter slagroom

 

bereiding

  1. (cake) Zet de oven op 180 graden. Mix de boter en suiker in een kom, als het het een klonterig goed gemixt mengsel is voeg je een voor een de eieren toe. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe. Doe het beslag in een taartvorm. en zet de taartvorm een half uur in de oven.
  2. (mokka-botercrème) Schenk 4/5e van de melk in een steelpannetje en voeg de meeste suiker toe. Zet op laag vuur en breng aan de kook zonder te roeren. Zeef de custardpoeder boven een schaaltje en roer de resterende suiker er door. Voeg de overige melk toe en roer tot een gladde massa. Zodra de melk kookt, voeg het custardpapje toe en laat het al roerende gaar koken en indikken. Schenk op een plat bord en laat afkoelen in de koeling.
  3. (mokka-botercrème 2) Doe boter, 150 gram banketbakkersroom en 50 gram suiker in een keukenmachine. Draai de vulling zo lang als mogelijk tot een luchtige crème. Snijd dunne plakjes uit de vanille cake en steek hier rondjes uit zo groot als de binnenkant van de gebakjes. Maak de koffie door 200 gram koffie aan te maken met 100 gram water en 250 gram suiker. Drenk de cakeplakjes in de koffie en bedek de vulling hiermee. Breng de botercrème op smaak met mokka-extract en meng kort door met de hand. Doe de botercrème in een spuitzak.Spuit mooie torentjes op de vulling. Neem een paletmes en strijk de vulling netjes en strak. Zet in de koeling en laat opstijven.
  4. (cake 2) Snijdt de cake horizontaal door midden en leg de bovenste plak weg . Voeg de mokka-botercrème op de onderste plak(je kunt 50 gram bewaren voor erbij ). Leg de plakken weer op elkaar (met de crème ertussen).
  5. (chocolade) doe de chocolade en de slagroom in een pan en laat het op een laag vuur smelten. Giet de chocolade over de taart en eet smakelijk


Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline