ingrediënten

Bereidingwijsze

275 gram eiwit
362 gram suiker
100 gram eidooier
100 gram patentbloem
12 gram maïzena

Frambozen confituur
125 gram frambozen
12 gram pectine
150 gram suiker
2,50 gram citroenzuur

Samenstellen
1 liter slagroom (ongezoet)
100 gram suiker
150 gram verse frambozen
poedersuiker (afwerking)

extra

3 spuitzakken

bereidingswijze

  • Splits de eieren.
  • Voor het kapselbeslag: klop 150 gram eiwit, op een hoge stand op. Voeg 112 gram suiker, in een keer, toe als de eiwitten al goed los geklopt zijn.
  • Klop nu (in een andere mengkom, of werk om en om) de 125 eiwit voor het schuim los. Laat even goed kloppen en voeg dan pas de 125 gram suiker toe. Zet de machine zachter na een minuut of twee.
  • Spatel 100 gram dooiers met de hand door het kapselbeslag en voeg daar gezeefde bloem en maïzena aan toe. Klop flink door.
  • Stort het kapselbeslag in een spuitzak.
  • Voeg de tweede portie suiker (125 gram) toe aan de schuim-eiwitten spatel even door. Stort de schuim in een spuitzak.
  • Spuit 3 banen beslag op je bakpapier met een beetje ruimte ertussen zodat er nog twee banen met schuim tussenin gespoten kunnen worden. Twee per Schnitt. De lengte van deze banen moet 35 centimeter zijn.
  • Herhaal dit 3 keer
  • Spuit de twee tussenliggende banen op met het schuim zodat er vijf banen aan elkaar vastgebakken zullen zitten; 3 banen kapsel met daar tussenin 2 banen schuim. Uiteindelijk liggen er dus 4 plakken beslag-met-schuim-ertussen verdeeld over 2 bakplaten.
  • Zet de oven terug naar 190 graden en bak in 20 minuten gaar. Hou goed in de gaten, en wissel op tijd om als beide platen in de oven gaan.

Frambozen confituur:

  • Verwarm de frambozen, pectine en eerste deel suiker in een pannetje. Voeg overige suiker in delen toe. Laat in de koelkast afkoelen.

Samenstellen:

  • Klop rustig de slagroom en suiker op. Laat niet te lang kloppen, maak het af met de hand.
  • Haal de cake uit de oven als het schuim gaar is.
  • Pel voorzichtig het bakpapier eraf.
  • Hou de ‘gebakken’ kanten aan de buitenkant. Verdeel de jam in het midden van de onderste laag biscuit en bedek deze met een strook slagroom.
  • Leg een rij frambozen op de slagroom.
  • Spuit banen slagroom over en rond de frambozen zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • De tweede laag leg je boven op de bedekte laag. Druk het geheel aan de zijkanten een beetje aan.
  • Werk af met een beetje poedersuiker.
  • Herhaal dit nogmaals bij de tweede Schnitt.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline