Ingrediënten:

voor de peren

  • 3 conference peren, geschild maar heel gelaten met een steeltje eraan
  • 1 fles witte wijn
  • 250 g suiker
  • 4 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 4 kardemonpeulen
  • 2 kaneelstokjes

voor de cake

  • 250 g zacht boter plus een beetje om mee in te vetten
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 flinke eetl. Kardemonpoeder
  • Snufje zout

extra

  • 90 g witte chocolade, in stukjes

Bereiding:

  1. Pocheer de peren 30 minuten op een zeer laag vuur in de wijn, met de suiker, kruidnagels, steranijs, kardemon en kaneel. Giet er 500 ml water bij. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Kook het kookvocht in tot de helft en laat dat ook afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Klom de boter met de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen.
  3. Zeef het bakpoeder, het kardemonpoeder en het zout boven het beslag en schep het erdoor.
  4. Vet een cakevorm van 1,5 liter en bekleed de randen met bakpapier. Vet dit ook in.
  5. Schep het beslag in de vorm. Druk de peren er in zijn geheel in. Bak de cake in de oven in ongeveer 40 min mooi gaar. Laat afkoelen en haal de cake voorzichtig uit de vorm. Laat hem dan helemaal koud worden.
  6. Smelt de chocolade heel voorzichtig ou bain marie. Laat hem van een lepel over de cake lopen en maak mooie strepen over de bovenkant.
  7. Laat het even drogen en serveer dikke plakken, overgoten met siroop uit de pan.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline