Ingrediënten:

  • 110 g bloem
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl mix spice of koekkruiden
  • ¼ tl-kaneel
  • ½ tl-bakpoeder
  • 60 g zachte gezouten boter, plus extra om in te vetten
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 eetl warme golden syrup
  • Blauwe kaas

Bereiding:

  1. Vet twee bakplaten dun in met boter en verhit de heteluchtoven tot 180 graden.
  2. Zeef de bloem met specerijen en bakpoeder in een grote kom. Doe de  boter erbij en wrijf allen met de vingertoppen door elkaar tot het op fijn broodkruim lijkt. Meng de suiker erdoor en voeg de golden syrup toe. Meng alles tot een zacht deeg.
  3. Rol van het deeg balletjes ter grootte van een knikker.
  4. Leg alle balletjes op de ingevette bakplaten met steeds 5 cm tussen de balletjes omdat ze tijdens het bakken uitzetten.
  5. Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaten uit de oven en zet ze op het werkvlak, druk heel licht op de koekjes – zodat ze iets vlakker worden en crackeleren. Bak ze nog 5 minuten goudbruin.
  6. Laat de koekjes op een rooster afkoelen en smul ervan met een aantal pittige kazen naar keuze.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline