Ingrediënten:
150 g zachte gezouten boter, plus extra om in te vetten
150 g fijne kristalsuiker
Geraspte schil van 2 citroenen
Zonder waslaag
3 grote eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetl. Volle melk
1 theel. Vanille-extract
Poedersuiker om te bestuiven

Voor de siroop
100 g poedersuiker
2 grote citroenen zonder waslaag
(Gebruik de citroenen waarvan je
De schil hebt geraspt)

Bereiding:
1. Vet een broodvorm van 900 g inhoud in met boter en verhit de heteluchtoven tot 160 o c.
2. Klop in een kom de boter met de kristalsuiker en citroenrasp tot een
zachte, bleke massa. Klop de eieren los en zeef de bloem. Voeg al
kloppend geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan de botermassa en
daarna ook de bloem. Klop alles goed door elkaar.
3. Roer zoveel melk en de vanille-extract door het beslag dat het in
dikke klodders van de lepel valt. Verdeel het gelijkmatig in de vorm
en bak het 45-50 minuten in het midden van de oven.
Haal de cake uit de oven en zet hem nog in de vorm op een taartrooster om hem af te laten koelen.
4. Verwarm voor de siroop de poedersuiker en het citroensap rustig in
een pan op halfhoog vuur tot hét mengsel stroperig is.
5. Prik de bovenkant van de warme cake met een vork over het hele
oppervlak in. Giet de citroensiroop erover en laat de cake koud
worden.
Stort de cake uit de vorm op een schaal, bestuif hem met poedersuiker, eet smakelijk

YouTube kookvideo
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline