Ingrediënten:

  • 10 el olijfolie
  • 1 grote witte ui, fijngesneden
  • 3 blokken van 400 g tomatenblokjes
  • 10 verse basilicumblokjes
  • 100 g lamsgehakt
  • 100 g rundergehakt
  • 100 g Napolitaanse salami, fijngehakt
  • 100 g vers gedroogd broodkruim
  • 4 el bloem, op een plat bord gestrooid
  • 300 g penne rigate
  • 3 bollen koemelkmozzarella, uitgelekt, in blokjes van 2 centimeter
  • 150 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Maak eerst de tomatensaus. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan op laag vuur en fruit de ui 5 minuten. Doe de tomatenblokjes en het basilicum erbij en Iaat alles in de open pan 40 minuten pruttelen. Roer elke 5 minuten. Breng de saus daarna op smaak met zout en peper.
  2. Maak intussen de gehaktballetjes. Doe beide soorten gehakt en de salami in een kom met het broodkruim en 2 eieren. Voeg zout en peper toe en vermeng alles met een hand. Maak nu je handen nat onder de koude kraan en maak knikkergrote balletjes. Wentel ze luchtig door de bloem. Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op halfhoog vuur rondom bruin. Zet ze opzij. Kook de overgebleven 3 eieren 7 minuten, giet ze af en overgiet ze met koud water; zo kun je ze gemakkelijker pellen. Pel ze en hak ze grof.
  3. Verhit de heteluchtoven tot 180 °C.
  4. Vul een grote pan tot minstens driekwart met water. Breng het aan de kook en voeg als het kookt 2 eetlepels zout toe. Kook de pasta af en toe roerend in het kokende water beetgaar. Laat hem voor een volmaakt effect 3 minuten korter koken dan op het pak is aangegeven. Giet de pasta af, spoel hem koud en doe hem weer in dezelfde pan. Voeg de tomatensaus en gehaktballetjes toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  5. Doe de helft van de pasta in een lasagnaschaal van 25 x 32 cm. Bestrooi met de helft van de mozzarella, de helft vang de Parmezaan en het gehakte ei. Verdeel de overgebleven pasta erover en bestrooi met de rest van de mozzarella en Parmezaan.
  6. Zet de schaal 25 minuten in het midden van de oven tot de inhoud borrelt en de bovenkant goudbruin is.
  7. Haal de pastaschotel uit de oven en laat hem 5 minuten staan voor je hem aansnijdt.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline